Billedeproduktion

Hvad kan vi?

Fang sjælen i øjeblikket

Selv et stillfoto giver liv. Billeder til hjemmesiden tager læserne med ind i din verden og rammer  forhåbentlig i hjertet. Få tip her om, hvad det gode billede til hjemmesiden skal kunne.

Lars Rasmussen

Journalist

Billeder formidler følelser

En hjemmeside uden billeder vil være som en mur med pigtråd på toppen ind til din butik. Kun de mest vanvittige og vilde vil forcere den. Eller sagt på en anden måde – de fleste ville klikke lige så hurtigt ud som de kom ind. Og den slags giver ikke point i Googles søgesystem.

Naturligvis skal du bruge billeder til hjemmesiden. Og det er ikke ligegyldigt, hvordan dine billeder til hjemmesiden ser ud.

Billederne skal passe til den profil, dit firma har. Derfor må du tænke over:

  • Punkt #1 genre og en rød tråd i motiverne,
  • Punkt #2 farve kontra gråtoner
  • Punkt #3 billedstil og komposition

Hvad passer til dig?

Genren kan enten være den saglige med helt konkrete, virkelighedsnære fotos fra hverdagen i jeres firma, eller I kan vælge den kunstneriske genre med tegninger og grafik eller mere symbolske billeder til hjemmesiden, hvis det bedre passer til jeres kommunikationsbehov.

Den røde tråd på alle sider opnår du lettest, hvis det er samme fotograf, der tager alle billederne, og I holder samme stil på alle undersiderne. Ellers er det vigtigt at tænke i en ensartet stil, hvis du finder billeder i et billedbureau på nettet.

Nogen vælger fotos i gråtoner, fordi det kan give nogle smukke, æstetiske og seriøse billeder til hjemmesiden, mens andre helst vil have masser af farver på alle fotos. Med det valg giver det også mening at afstemme, hvordan billederne ser ud på hele hjemmesiden.

Nogen vælger en stil, der er meget enkel og seriøs, andre vil gerne have mere spræl og måske humor i deres billeder på hjemmesiden. Her må du overveje, hvad der passer bedst til stilen i firmaet, så det virker autentisk og jeres kunder kan genkende stilen.

Med komposition mener jeg, at der måske i alle billeder på hjemmesiden er en bestemt ting placeret i billedet, ligesom vi har en tipi med i baggrunden på billederne af os.

Professionelle fotos?

Kan du selv tage originale fotos er det super godt, men ellers kan vi kun anbefale at hyre en god fotograf. Når I gerne vil være kendte for at være dygtige til det, I sælger, virker det ikke troværdigt at have teknisk eller kompositorisk dårlige billeder på hjemmesiden.

Du får mest ud dine billeder til hjemmesiden, hvis de skiller sig ud og er lette at huske. Vi har som eksempel leget med tipien i Cleversupports logo og fotos, fordi tipien ved vores kontor er et usædvanligt kendemærke ud til det sydfynske øhav. Samtidig er det et symbol på noget originalt og autentisk ligesom de oprindelige folkeslag i Amerika.

Rent teknisk kan vi kun anbefale at bruge nogle kendte ”leveregler” for billeder til hjemmesider, som du kan læse mere om herunder.

Format på billederne

Dine billeder skal være .jpg eller .jpeg filer, mens andre illustrationer som grafer og tegninger gerne må være .png filer.

Billederne må ikke være for tunge. Når du tager et foto med din mobil eller med et godt kamera fylder billederne let 2MB eller mere. Det er for meget. De skal ned til max 300 KB.

Husk at redigere billederne før du uploader, fordi alt for store billeder gør din side langsom. Billedredigering kan du med fordel klare i pixlr.com eller andre gratis billedredigeringsprogrammer.

Hvorfor så tage tunge billeder til hjemmesiden, hvis du alligevel skal reducere dem? Simpelthen for at have et godt udgangspunkt, hvor detaljerne står skarpt.

Når du uploader, så giv billederne et relevant navn, og giv dem alt-tags, så du hjælper Google til at finde din hjemmeside.

Hvis du giver dine billeder en transparent baggrund, er de lette at bruge på alle typer af baggrundsfarver.

Skal du bruge billeder på tryk, skal de til gengæld være store nok, til at de står skarpt. Især jo større billederne skal være. Normalt siger man, at et foto til print skal måle 300 dpi (dots pr inch).

Sådan gør vi

Når vi bruger billeder til hjemmesider, som vi producerer, er det

  • Fotos, vi hyrer en professionel fotograf til eller
  • Fotos, vi selv tager eller
  • Fotos, vi henter på et billedbureau som pixabay.com

Vi aftaler på forhånd, hvordan du gerne vil have løsningen.

Kontakt os for en uforpligtende samtale.